Elgondolkodtató történetet

Egy nem hétköznapi történet: A valódi Patch Adams

Egy elgondolkodtató történetet osztok meg veletek a KARMÁRÓL.
1. „…mert arra jöttünk rá, hogy egyetlen orvosi iskola tananyagában sem szerepel az együttérzésre való nevelés, ami sajnálatos dolog, mert gyógyítani annyi, mint az együttérzést gyakorolni.” – az igazi Patch Adams, egy igazi, szívből működő orvos mondja ezt az alább végignézhető 16 perces előadásában. Elmondása szerint az ő ingyen kórházának története alapján készült 1998-ban a Patch Adams c. hollywoodi produkció. A filmhez való hozzájárulását a saját sztorijával az az indíttatás adta, hogy azt ígérték neki, hogy a befolyt pénzből felépítik azt a kórházat, amire mindig is vágyott. A film elkészült, a kórház finanszírozása azonban elmaradt. Egyetlen pennyt sem kapott. A hazugság győzött.
A történet 10 év múlva vett egy nagyon furcsa fordulatot.
2. A Patch Adams c. filmet rendező Tom Shadyac (aki több híres amerikai filmvígjáték rendezője is) 2008 környékén egy ritka betegséget kapott, melynek következménye sokszor depresszió és halál. A betegsége kapcsán Tomnak volt ideje az élete értelmén gondolkodni, így rájött arra, hogy az az élet, amit évtizedeket keresztül épített, valójában a hazugságot adja el az embereknek. Ebből az élményből készítette el 2012-ben az I AM című dokumentumfilmet. Tanulságos végiggondolni ezt az összefüggést (és mindazt, amiről még nem tudhatunk az ő munkája kapcsán).
Az igazi Patch Adams előadásához a beágyazott videó jobb alsó sarkában be lehet kapcsolni a magyar feliratot, nézzétek végig, mert érdemes. (Az első hozzászólásban pedig mellékelem Tom Shadyac dokumentumfilmjét is, ehhez sajnos nincsen felirat, ezt csak az angolul beszélők tudják élvezni.)
Forrás = Szabad Gondolat köszönet érte

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by ExactMetrics